Bir hayalin yolculuğu

İşitme engelli olimpiyat şampiyonu ve dünya ikinciliği olan milli sporcu Aslıhan Savan Kuş, “Hiçbir engel hayallerin önünde bariyer değildir.” dedi.

Haber- Meryem Karadağ

Kayseri’de yaşayan 29 yaşındaki Aslıhan Savan Kuş, çocukluğundan erişkinliğe kadar birçok zorlukla mücadele etmiş bir sporcu. Herkes için bir ilham kaynağı olacak nitelikte lisede taekwondo ile tanışan Aslıhan, arkadaşlarının pes ettiğini fakat kendisinin ailesinin de desteği ile asla vazgeçmediğini ve hayalleri için savaştığını belirtti. Kendine ve tekvandoya olan inancını bu güne kadar yaşadığı zorlukların onu daha fazla hırslandırdığını dile getiren Aslıhan’ın gözlerinde yaşadığı zorlukların yorgunluğundan ziyade ‘ben başardım’ parıltıları var.

Mesleği onun için bir zorunluluk değil tam tersi yaşama bağlanma sebebi. Tekrar seçme şansı olsa yine sporcu olacağını, çocukluğundan bu yana spora ilgisi olduğunu söyleyen Aslıhan; kızını büyüttükten sonra spora geri dönüş yapacağını, kızını da spora yönlendirerek kendisi gibi güçlü, başarılı ve azimli bir kadın yetiştireceğini dile getirdi.

“Spor bana özgüven kattı”

Aslıhan Savan Kuş  “Taekwondo çok zor bir o kadarda zevkli, disiplin isteyen bir spor. Çok fazla antrenman yapmak lazım. Acıya alışmak kendini korumak, hamleleri önceden bilmek gerekir. Bir gün lisede taekwondo hocalarımız bizleri antrenmanlara davet etti. Bütün işitme engelliler okulu olarak katıldık. Orada yaptığımız antremanlara arkadaşlarım dayanmadılar, bir tek ben devam ettim. Şimdi düşünüyorum da eğer pes etseydim bugünkü ben olamaz, hayata karşı bu kadar güçlü duramazdım. Olimpiyatlara hazırlandığım zaman dizimden sakatlandım. Bayağı ciddi bir durumdu, hatta hocalarım bile benden ümidini kesmişti ama ben daha çok hırslandım çünkü kendimden hiç bir zaman ümidimi kesmedim. Pes etmeden çalışmaya devam ettim ve dünya ikincisi oldum.” dedi.

 “Hedefi olanlar asla vazgeçmesin”

Ailesinin kendisine destek olmasının çok büyük bir güç verdiğini ifade eden Aslıhan, hedefi olanların asla pes etmemesini önererek şunları söyledi: “Hayatında hedefi olanlar hiçbir engele takılı kalmasınlar. Zorluklar, engeller ya da farklılıklar bir ayrıma değil, cesarete neden olmalı. Vazgeçmek ya da pes etmek yerine bizleri daha fazla hırslandırmalı, çıktığımız yolda bizleri daha ileriye taşımak için birer basamak olmalı. Bir hedef uğruna mücadele eden kişiler yapamazsın diyenleri yok sayarak, başarının yollarını kendilerinden emin bir şekilde adımlamaya odaklansınlar. Çünkü hayat bazen adil olmayabiliyor. Ben engelimle mutlu bir aile, güzel bir başarı hikayesi yazabildiysem, olimpiyatlarda ülkemin ve kendi adımı duyurabildiysem bir çok kişi de benzer başarı hikayelerini yazabilir. Hedefi olan hiç kimse vazgeçmesin. Azim, sabır ve istikrarlı çalışma sonucunda başarı mutlaka onları bulacaktır.”

Paylaş

İlgili Yazılar